Ω Systrar av Anna Ellinor Chae Im Sundström

Ω Systrar av Anna Ellinor Chae Im Sundström är utgiven av Ekström & Garay. Boken är en diktroman som är uppbyggd som en grekisk tragedi. Tragedin utspelar sig i en svensk familj där systerns svek och familjens reaktioner står i centrum. Fem kapitel med olika utgångspunkt bildar en helhet med uttrycksfulla delar. Tack för boken Anna Ellinor Chae Im och Ekström & Garay!

Ω Systrar

Du

O syster

Han

Hon

De

Detta är bokens indelning och man läser med fördel ett helt kapitlet sammanhängande. Det tragiska känns i texten, systerns svek uttrycks med starka ord och den grekiska tragedins vingslag vilar över handlingen.

I tragedin innefattas hela familjen och här hamnar mamman mittemellan och de övriga i familjen tystnar, vilket tydligt framgår i språket.

han visar vem han är

de blundar

och visar sina rätta jag

otillräcklig bevisning

för alla inblandade

jag är bevis

men inte tillräcklig

Det finns flera referenser till den grekiska mytologin och emellanåt googlade jag för att få en djupare förståelse för hur händelserna uttrycks. Jag kommer att lägga boken i min diktbokshög, jag läser gärna om dikter med jämna mellanrum och hittar då ofta nya sätt att se på handlingen. Diktromanen är Anna Ellinor Chae Ims litterära debut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *