Midvinterblod av Mons Kallentoft

Midvinterblod av Mons Kallentoft är utgiven av Forum Bokförlag. Även om böcker i serier sägs vara fristående fortsättningar vill jag läsa från början. Jag vill veta huvudkaraktärernas utveckling under seriens gång. Eftersom jag gärna vill läsa Mons Kallentofts senaste bok om kriminalinspektör Malin Fors är det bara att börja läsa från bok ett.

Midvinterblod av Mons Kallentoft är den första boken om kriminalinspektör Malin Fors. Ett mord för tankarna till asatron. Eftersom undertecknad har svårt att börja läsa serier mitt i är det bara att börja från början när de senare böckerna lockar! Den kallaste vintern i mannaminne rasar och en man hittas hängd i ett träd. Tankarna går till asatrons offer till gudarna. Offret är Bollbengan som alla känner till men som ingen verkar känna, en utstött skuggfigur som det florerar många rykten kring. Malin Fors jagar förövaren och flera hemligheter ser dagens ljus. Boken är en deckare där många viktiga ämnen kommer upp till ytan under handlingens gång; mobbning, utsatthet och familjetragedier är bara några av dem.

Handlingen visar på svårigheten att komma ifrån sitt förflutna, till och med ens föräldrars förflutna. Människors utsatthet och vad andra människor är kapabla att utsätta de redan svaga i samhället för, återkommer genom hela boken. Det är en tankeställare som är ständigt aktuell. Alla bär på en historia som ger bagage, vissa tyngre än andra. Malin Fors privatliv blir en handling i sig. Som ensamstående och heltidsarbetande polis är vardagen inte lätt att hantera och balansera. Boken är spännande, lättläst och bjuder på oväntade vändningar. Ser verkligen fram emot att läsa vidare om Malin Fors!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *