En primats val av Peter af Kleen

En primats val av Peter af Kleen är utgiven av Primat Förlag. Boken innehåller 27 dikter som ackompanjeras av bildkonst av flytande tusch på papper. En primats val är Peters debut. Dikterna är olika långa med varierat innehåll. Jag tycker om att läsa dikter om och om igen och En primats val kommer att ligga i min bokhög med dikter som jag parallelläser hela tiden. Tack Peter och Primat Förlag för boken!

Peter af Kleen är poet, konstnär och musiker bosatt i Göteborg. En primats val är hans debut. De 27 dikterna är olika långa och innehållet varierar. Jag läser ofta dikter och går helt på känsla när jag läser. Har dikten en rytm, ett innehåll eller en känsla som jag tycker om, tycker jag om dikten. Efter att ha läst En primats val några gånger vet jag att boken kommer att ligga i min bokhög med dikter som jag parallelläser hela tiden.

Jag funderar över dikter när jag läser dem och jag läser om dem flera gånger. Vissa dikter i Peters diktsamling blir favoriter för att jag tycker de är fyndiga och vissa för att de är vackra och tänkvärda. En primats val beskrivs som dikter som skildrar ögonblick av livsöden, med död, sorg och smärta. Jag kan titta länge på bildkonsten i flytande tusch på papper och hittar detaljer, mönster och helheter som ibland ändras över tid. När jag läser en dikt och tittar på bilden bredvid ser jag ibland att de hör ihop och ibland ser jag helt andra saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *