Det fjärde fingret av Peter Gissy

Det fjärde fingret av Peter Gissy är utgiven av Storyside. Boken är en fortsättning på En avgörande ledtråd från 2021, men det fungerar bra att läsa den som en fristående bok. Rättspsykolog Michelle Mohlin blir inkallad för att stärka polisens utredningsgrupp efter att en kvinna hittats mördad vid Marholmen i västra Göteborg. Det blir en spännande och obehaglig jakt på vad som egentligen hände. Michelles liv utanför jobbet kantas av utmaningar där hon också ställs inför svåra situationer. Boken väver in flera aktuella utmaningar i samhället på ett naturligt, spännande och engagerande sätt. Tack för boken Peter och Storyside!

En kvinna hittas mördad vid Marholmen i västra Göteborg. Rättspsykolog Michelle Mohlin kallas in för att stärka polisens utredningsgrupp då de värdesätter hennes kompetens. Michelle behöver hitta tillbaka till sin vardag efter en tid på ett rehabiliteringshem där hon återhämtat sig efter traumatiska upplevelser Det blir en spännande och obehaglig jakt på vad som egentligen hände kvinnan. Även utanför jobbet kantas Michelles liv av utmaningar och svåra situationer. Det blir jobbigt att balansera livet för Michelle och hennes mörka demoner från traumat gör sig påminda.

Boken är en fortsättning på En avgörande ledtråd från 2021, men det fungerar bra att läsa den som en fristående bok. I handlingen finns det många karaktärer som visar på flera av de utmaningar som finns i samhället. Bland annat vävs våld mot kvinnor i nära relationer in på ett naturligt och engagerat sätt. Det gestaltas på ett sätt som känns precis så brutalt som det är för många kvinnor. Utöver de aktuella ämnen blandas de ständigt aktuella frågorna som svartsjuka, vänskap och hjälpsamhet in. Boken är spännande och obehaglig på ett nagelbitande sätt och på vägen mot lösningen finns det flera engagerande berättelser kring karaktärerna. Jag vet också att Peter flirtar med sin gamla hemstad Landskrona i sina böcker och det gick mig inte förbi att det var så även i Det fjärde fingret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *