Svartfågel av Frida Skybäck

Svartfågel av Frida Skybäck är utgiven av Bokförlaget Polaris. Det är den första boken om utredarna Fredrika Storm och Henry Calment. Fredrika flyttar tillbaka till Skåne efter att ha bott i Stockholm en tid. Hon börjar arbeta som utredare i Lund. Redan första arbetsdagen drunknar en ung kvinna i Vombsjön efter att ha blivit jagad ut på isen. Spåren leder till Harlösa, byn där Fredrika är uppvuxen. Som jag njöt av att läsa den här boken! Den är otroligt spännande och relationerna mellan karaktärerna är intressanta, komplicerade och fyllda av familjehemligheter. Tack för boken Frida och Bokförlaget Polaris!

Fredrika Storm flyttar tillbaka till Skåne efter att ha bott i Stockholm en tid. Hon börjar arbeta som utredare i Lund och Henry Calment blir hennes nya kollega. Redan första arbetsdagen får Fredrika och Henry åka på ett drunkningstillbud i Vombsjön. Det är en ung kvinna som blivit jagad ut på isen och drunknat. Spåren leder till Harlösa, byn där Fredrika är uppvuxen. Det blir ett möte med det förflutna och utredningen blir både svår och jobbig när spår leder till hennes egen familj.

Som jag njöt när jag läste den här boken! Den är så otroligt spännande i jakten på sanningen, samtidigt som det är i relationerna som historien byggs upp. Relationerna mellan karaktärerna, dels mellan Fredrika och Henry men också mellan Fredrika och hennes familj, är mångbottnade och komplicerade. Frida visar skickligt på vad familjehemligheter kan göra med en hel släkt, i flera generationer. Det är alltid ett spännande ämne att diskutera och fundera kring. Jag älskar också hur Frida beskriver hur livet är i en liten by.

Frida lyckas också beskriva Lund ur flera aspekter, inte minst genom Henrys liv. Det blir såklart extra intressant, spännande och levande när jag dagligen befinner mig i närheten av både Harlösa och Lund och känner igen mycket av det som beskrivs. Det ska bli härligt att följa Fredrika Storm och Henry Calment och jag hoppas att Frida sätter sig och skriver på fortsättningen nu, direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *