Morden i Vansbro av B.J. Hermansson

Morden i Vansbro av B.J. Hermansson är utgiven av Lind & Co och ljudboken som jag lyssnade på är uppläst av Sofia Berntson. Det är en fristående uppföljare till Morden i Dala-Järna, som du kan läsa om här i Bokluckan, och den andra boken i serien Dalamorden. En pojke försvinner i Vansbro, en liten ort i Dalarna som ligger vid den vackra Västerdalälven. Försvinnandet skapar rykten och aktivitet på sociala medier som spär på oron och rädslan. Nora Morell, som nu blivit författare på heltid, kan inte låta bli att engagera sig i händelsen. Jag tycker att B.J. Hermansson har tagit ett stort kliv framåt i sin författarutveckling. Boken är spännande, händelserik och manar till eftertanke på ett självrannsakande sätt. Tack för tipset om boken, B.J. Hermansson!

En pojke försvinner i Vansbro, en liten ort i Dalarna som ligger nära den vackra Västerdalälven. Hela bygden med omnejd blir engagerade och Nora Morell är inget undantag. Hon har nu blivit författare på heltid efter att ha gett ut en deckare. Försvinnandet skapar rykten och aktivitet, framförallt på sociala medier. Det spär på oron och rädslan i samhället. Nora följer alla trådar på Flashback där det spekuleras vilt och dessutom avslöjas hemligheter som blir förödande för de berörda. Nora gör en egen undersökning av vad som hänt och hon förfäras över vad hon hittar.

Morden i Vansbro är en fristående uppföljare till Morden i Dala-Järna, som du kan läsa om här i Bokluckan, och den andra boken i serien Dalamorden. Jag tycker att B.J. Hermansson har tagit ett stort kliv framåt i sin författarutveckling. Morden i Dala-Järna var spännande men Morden i Vansbro är ännu bättre på många sätt. Språket, miljöbeskrivningarna och dialogerna har vässats och det är häftigt att följa utvecklingen i skrivandet.

Jag tycker om att det finns en parallellhandling om Noras skrivande och hur hon funderar kring sitt författarskap. Kan det vara så att B.J. Hermansson får in en del av sina egna tankar i Noras funderingar? Det är också intressant att sociala mediers makt behandlas då det är en stor del av vardagen för de flesta idag. Rykten blir sanningar och hemligheter avslöjas utan en tanke på konsekvenserna, vilket är skrämmande på många sätt. Detta blir en väsentlig del av handlingen i boken som gör att den känns rätt i tiden. Boken är spännande, händelserik och manar till eftertanke på ett självrannsakande sätt. Jag ser fram emot fortsättningen på serien Dalamorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *