Andeträden av LM Schön

Andeträden av LM Schön är utgiven av Idus Förlag. Boken är tänkt för åldrarna 9-12 år och är en fortsättning på Djävulsgapet där historien om Jasmin och Eddie börjar. Andeträden utspelar sig på Teneriffa dit Jasmin och hennes pappa åker. De ska bo hos Eddies syster och hennes man Léon som bor på en stor herrgård. Herrgården har gått i arv i Léons släkt och de äger även en bananplantage. Det visar sig att släkten har hemligheter som sträcker sig långt tillbaka. Träden med de lila blommorna kallas andeträd då det sägs att förfädernas andar sjunger till människorna genom trädkronorna. Det är en spännande och tankeväckande bok som det finns mycket att diskutera kring. Tack för boken Linda och Idus Förlag!

Andeträden utspelar sig på Teneriffa dit Jasmin och hennes pappa åker. De ska bo hos Eddies syster och hennes man Léon som bor på en stor herrgård. Herrgården har gått i arv i Léons släkt och de äger även en bananplantage. Det visar sig att släkten har hemligheter som sträcker sig långt tillbaka. Träden med de lila blommorna kallas andeträd då det sägs att förfädernas andar sjunger till människorna genom trädkronorna. Alberto, Léons gammelfarfar, kommer på besök. Han är en elegant klädd man med bestämda åsikter som ibland säger obegripliga saker.

Boken är tänkt för åldrarna 9-12 år och är en fortsättning på Djävulsgapet där historien om Jasmin och Eddie börjar. Andeträden går att läsa fristående och jag förstår Jasmins och Eddies historia även om jag inte har läst Djävulsgapet. Jag tycker om det lite mystiska i kombination med historiska händelser och jag kan även som vuxen drömma mig bort i miljön som beskrivs. Herrgården bjuder på många udda rum som jag fantiserar vidare om och Léons släkthistoria känns lite farlig och dold. Det är också underbart att läsa om Jasmins och Eddies relation och hur den utvecklas. Det är en spännande och tankeväckande bok som det finns mycket att diskutera kring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *