Byrån av Erik Ehrnst

Byrån av Erik Ehrnst är utgiven av Ordalaget Bokförlag. Boken är Eriks debutroman. Den anrika advokatbyrån Steiner ligger i centrala Stockholm. En mumifierad kropp hittas i källaren och det förmodas vara den före detta delägaren Edwin Ander. Edwin försvann i förlisningen av Estonia så det blir en annorlunda jakt på sanningen. Edwins dotter Laura bestämmer sig för att undersöka vidare, parallellt med polisen. Boken beskrivs som cozy crime i advokatmiljö. Jag tycker det också är en thriller som lämnar kalla kårar längs ryggraden. Tack för boken Erik och Ordalaget Bokförlag!

Den anrika advokatbyrån Steiner ligger i centrala Stockholm. En mumifierad kropp hittas i källaren när firman inventerar vad som finns i förråden. Den döde förmodas vara den före detta delägaren Edwin Ander. Det märkliga med det är att Edwin försvann i förlisningen av Estonia. Jakten på sanningen blir annorlunda och det uppdagas både familjehemligheter och hemligheter på firman. Edwins dotter Laura bestämmer sig för att undersöka vidare, parallellt med polisen.

Boken är Eriks debutroman och den beskrivs som cozy crime i advokatmiljö. Jag håller med, det ligger en gemytlig stämning över boken men det är också en thriller som lämnar kalla kårar längs ryggraden. Att Edwin Ander försvann i samband med Estonias förlisning men senare förmodas ha dött i källaren, får fart på min fantasi och jag funderar på om det skulle kunna hända i verkligheten. Ett annat ämne som sysselsätter min fantasi är problematiken där barn växer upp med föräldrar som prioriterar sina egna liv. Girighet och framgång är något som heller aldrig slutar förvåna mig och jag tycker Erik väver in det på ett bra sätt i handlingen. Även miljöerna är beskrivna på ett ingående sätt som får mig som läsare att känna att jag befinner mig i händelsernas centrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *