Halen av Emma Olofsson

Halen av Emma Olofsson är utgiven av Word Audio Publishing. Boken är den första fristående delen i Emmas nya serie Olofströmsmorden. Jacob har bott många år i London men återvänder till Olofström när hans farmor Yolanda blivit ensam efter farfaderns död. Elliot är 15 år och elev till Jacob. Han är en intresserad elev som börjar dra sig undan och se allt mer plågad ut. Läsaren får också följa Åsa, mamma till My som är kompis till Elliot. Invävt i handlingen finns Sussi och vad som hände 2007. Det är en hemsk, spännande och gripande historia där utsattheten som unga befinner sig i blandas med fördomar, hämnd och svårigheterna att göra sig fri från det förflutna bidrar till sträckläsning. Tack för att jag fick läsa boken Emma och Word Audio Publishing!

Jacob har bott många år i London men återvänder till Olofström när hans farmor Yolanda blivit ensam efter farfaderns död. I London lämnar han ett förhållande med Michael och det liv de byggt upp tillsammans. Det är många minnen och känslor som virvlar upp när Jacob är tillbaka i Olofström. Han får jobb på skolan han en gång själv gått på. Elliot är 15 år och elev till Jacob. Han är en intresserad elev som börjar dra sig undan och se allt mer plågad ut. Jacob engagerar sig i Elliot men har svårt att nå honom. Läsaren får också följa Åsa som är mamma till Elliots kompis My. När Elliot försvinner och My verkar veta mer än hon säger anar Jacob att det finns någon som utsätter ungdomarna för något. Invävt i handlingen finns Sussi och vad som hände 2007.

Boken är den första fristående delen i Emmas nya serie Olofströmsmorden. Det är en hemsk, spännande och gripande historia där utsattheten som unga befinner sig i blandas med fördomar, hämnd och svårigheterna att göra sig fri från det förflutna bidrar till sträckläsning. Det är en bok med många bottnar. Bilden av skolan har hög igenkänning och den är både komiskt träffande och lite sorgligt pricksäker. Problematiken att komma ifrån sitt förflutna finns med genom flera karaktärer.

Jacob som karaktär är intressant av många anledningar. Emma väver in hela Jacobs liv på ett bra sätt och jag som läsare får veta hur hans barndom har präglat honom både i ungdomen och senare i livet. Jag tycker också om hur Emma genom Jacobs homosexualitet visar att det finns mycket kvar att arbeta med i samhället för att alla ska få lika rätt till kärlek. Det ska bli spännande att få följa ytterligare en serie skriven av Emma. Jag måste säga att jag är imponerad av hur produktiv Emma är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *