Upptäcktsfärd av Johanna Sand

Upptäcktsfärd av Johanna Sand är utgiven av Ekström & Garay. Johanna är överläkare i onkologi och upplever många motsatsförhållanden i sitt arbete; liv-död, glädje-sorg och ljus-mörker. Dikterna har samma kontraster och behandlar flera existentiella frågor. Jag är en sån som bara skriver på höger sida i anteckningsblock så jag uppskattar att dikterna endast är skrivna på höger sida. Det är korta dikter på rim som beskriver många känslor och tankar. Tack för boken Johanna och Ekström & Garay!

Johanna är överläkare i onkologi och upplever många motsatsförhållanden i sitt arbete; liv-död, glädje-sorg och ljus-mörker. Dikterna har samma kontraster och behandlar flera existentiella frågor. Dikten Närvaro får i tre verser ner fenomenet att förlora sig i sin telefon. Dikten Karaktär förmedlar att det är ok att frossa och tappa sin karaktär för att sedan ta tag i sitt liv.

Min favoritdikt är Cirkeln

Pythagoras såg cirkeln som en formens perfektion

där början möter slutet i en fulländad fusion.

Helt utan hörn och kanter-ingenting som sticker ut

precis som om den aldrig börjar, ej heller tar slut.

Men livet däremot, har hörn och kanter och final.

Fast likt en cirkel kan det inte mätas med linjal.

Jag är en sån som bara skriver på höger sida i anteckningsblock så jag uppskattar att dikterna endast är skrivna på höger sida. Det är korta dikter på rim som beskriver många känslor och tankar. Jag älskar också att det är tjockare papper i boken, det ger en lyxig känsla. Diktsamlingen gör skäl för namnet Upptäcktsfärd, som även är namnet på en av dikterna. Att läsa dikterna är som att gå på en upptäcktsfärd i livet, det handlar om allt möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *