Vindsjälar av Mons Kallentoft

Vindsjälar av Mons Kallentoft är utgiven av Bokförlaget Forum. Jag lyssnade på ljudboken där Torsten Wahlund är uppläsare. Det är den sjunde boken om kriminalinspektör Malin Fors. 79-årige Konrad Karlsson hittas död, hängd i sladden till sin larmknapp, på ett äldreboende i Linköping. Det är en bok som är spännande och viktig i debatten om vanvård på äldreboenden, vilket tyvärr känns ständigt aktuellt.

79-årige Konrad Karlsson hittas död, hängd i sladden till sin larmknapp, på ett äldreboende i Linköping. Det är Malin Fors dotter Tove, som sommarjobbar på boendet, som hittar honom. Allt tyder på självmord vid en första anblick men omgivningen vittnar om en man som vill leva och fortsätta kämpa för förbättringar i äldrevården. Äldreboendet ägs av Hans Morelia som effektiviserar verksamheten och tjänar miljoner på att köpa upp många äldreboenden.

Det är den sjunde boken om kriminalinspektör Malin Fors. Boken har ett tydligt budskap i samhällsdebatten när det gäller vanvård i äldreomsorgen, vilket tyvärr känns ständigt aktuellt. Jag älskar att följa Malin Fors och hur karaktären utvecklas och att dottern Tove vävs in gör att Malins liv presenteras i sin helhet på ytterligare ett sätt. Handlingen är som vanligt spännande och nagelbitande. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att lyssna på böckerna om Malin Fors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *