Den tvåhövdade draken av Hugo Catolino

Den tvåhövdade draken av Hugo Catolino är utgiven av Visto Förlag. Två Nobelpristagare hittas halshuggna i Stockholm endast några dagar innan utdelningen av priset. De blir hittade efter att NOA:s chef fått ett samtal där uppringaren meddelat var de kan hittas. Kriminalinspektör David Fahlén och NOA´s Elsa McClaude blir utsedda att ta hand om fallet. Det blir bråda dagar eftersom den stora Nobelmiddagen är nära. Spåren leder vidare till Mali och Syrien. Boken skildrar aktuella ämnen där terrorism, radikalisering, fördomar och det förflutna spelar stor roll. Tack för boken Hugo och Visto Förlag!

Två Nobelpristagare hittas halshuggna på olika ställen i Stockholm. Det är endast några dagar innan det är dags för den stora utdelningen av priset. Nobelpristagarna blir hittade efter att NOA:s chef fått ett samtal där uppringaren meddelat var de kan hittas. Kriminalinspektör David Fahlén och NOA´s Elsa McClaude blir utsedda att ta hand om fallet som även oroar statsministern. Det blir bråda dagar eftersom den stora Nobelmiddagen är nära och alla vill att fallet ska vara löst innan dess. Spåren leder utredningen vidare utomlands, till Mali och Syrien.

Hugo är född i Argentina där han gick på teaterskolan i Buenos Aires. Han har bott i Sverige sedan 1983 och har gjort teater för barn, pjäser och filmmanus. Den tvåhövdade draken är hans första kriminalroman. Boken skildrar aktuella ämnen där terrorism, radikalisering, fördomar och det förflutna spelar stor roll. Handlingen visar på att allt hänger samman, dåtid, nutid och framtid. Den skildrar också att uttrycket ”världen är liten” är befogat genom att människors vägar korsas på oväntade sätt. Människor möts på ett sätt som kan kännas som slumpen men samtidigt känns det som något mer förutbestämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *