Krigsvindar av Leffe Grimwalker

Krigsvindar är en Alex Storm-thriller av Leffe Grimwalker som är utgiven av Bokfabriken. Boken är en fristående uppföljare och den femte boken i serien om Alex Storm. Alex befinner sig i Hongkong med Lily Rose som är en skicklig lönnmördare. Alex halvbror Peter Bao har varit ledare, drakhuvud, i en triad i staden men efter att han blivit kidnappad har Alex tagit över. I Japan finns en hemlig sekt som verkar ha sina tentakler överallt. Jag har inte läst någon Alex Storm-thriller tidigare men det gick bra att hoppa in i Krigsvindar. Det är en actionfylld thriller där svek, hämnd och makt står i centrum. Tack för bokvinsten Bokfabriken!

Alex Storm var bilhandlare i Stockholm men befinner sig nu i Hongkong för att hämnas på sin halvbror Peter Bao. Lönnmördaren Lily Rose och Alex har tagit över Peters triad efter att Peter blivit kidnappad. Alex blir triadens nya ledare, drakhuvud. Det pågår ett krig mellan triaderna i Hongkong och Alex tvingas ta beslut som han inte är bekväm med. I Japan finns en hemlig sekt som verkar ha sina tentakler överallt.

Boken är en fristående uppföljare och den femte boken i serien om Alex Storm. Jag har inte läst någon Alex Storm-thriller tidigare men det gick bra att hoppa in i Krigsvindar. Det som hänt i tidigare böcker och är väsentligt för handlingen vävs in i boken. Jag är väldigt svag för hemliga och mystiska sekter och jag får mitt lystmäte tillgodosett med råge i boken. Det är en actionfylld thriller där svek, hämnd och makt står i centrum. Bakom triadernas hårda liv finns det lojalitet, kärlek och längtan. Jag tyckte om boken och kände att den är annorlunda mot mycket av det jag läser, kanske främst för att den är förlagd till Hongkong och österns mystik hela tiden finns med och kittlar fantasin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *