Den avgörande striden av Gellert Tamas

Den avgörande striden av Gellert Tamas är utgiven av Bokförlaget Polaris. Tamas har följt Sverigedemokraterna sedan de bildades 1988. I boken beskriver han partiets resa under trettio år. Titeln syftar på när partiets chefsideolog, Mattias Karlsson, uttryckte att ”vi står inför den avgörande striden om våra civilisationers, kulturers och nationers överlevnad”. Tamas belyser kända händelser som bokbränningen i Höör och järnrörsskandalen. Boken innehåller även granskningar av uttalanden och personer i partiet. Här finns också historier om lokaler och föreningar i partiet som namngivits med en historiskt tvivelaktig förlaga. Detta är boken partier och personer som debatterar mot Sverigedemokrater borde lusläsa för att skapa motargument. Tack Gellert Tamas och Bokförlaget Polaris för vinsten!

Tamas har följt Sverigedemokraterna sedan de bildades 1988. I boken beskriver han partiets resa under trettio år. Titeln syftar på när partiets chefsideolog, Mattias Karlsson, uttryckte att ”vi står inför den avgörande striden om våra civilisationers, kulturers och nationers överlevnad”.

Under kravallerna i Stockholm 30 november, minnesdag för Karl XII, år 1991 sjöng de demonstrerande Sverigedemokraterna på melodin Brown girl in the ring med orden Sverige åt svenskarna tjalalalala. Den 19 september 2010 kom Sverigedemokraterna in i Sveriges riksdag. På valvakan firade partiet med samma melodi men med orden Jimmy Åkesson. Detta är ett av flera sätt som Gellert Tamas visar på att Sverigedemokraternas förflutna lever kvar på olika sätt.

Tamas belyser kända händelser som bokbränningen i Höör 1996 och järnrörsskandalen. Boken innehåller även granskningar av uttalanden från både kända och okända Sverigedemokrater och personer som varit aktiva i partiet genom tiderna. Här finns också historier om lokaler och föreningar i partiet som namngivits med en historiskt tvivelaktig förlaga. Detta är boken partier och personer som debatterar mot Sverigedemokrater borde lusläsa för att skapa motargument.

Boken är en intressant tidsresa, inte bara när det gäller Sverigedemokraternas utveckling utan också hur samhället har ändrats under 30 år. I slutet av boken finns det 40 sidor med noter så att läsaren kan hitta var Tamas har hämtat sina uppgifter ifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *