Jag tänker tända eld på hela Stockholm av Carolina Miilus-Larsen

Jag tänker tända eld på hela Stockholm av Carolina Miilus-Larsen är utgiven av Idus Förlag. Boken är tänkt för barn i åldrarna 9-12 år. Benjamin blir påkörd av en bil och hamnar på sjukhuset. När han vaknar upp ser han saker han inte har sett tidigare. Benjamins mamma bor för tillfället i El Salvador hos sin bror efter att ha blivit konstig. Benjamins pappa förklarar för Benjamin att hon drömmer mardrömmar på dagen efter det hon upplevde som barn. Det är en mystiskt bok som är skriven med lagom mycket skräck- och spökinslag för åldersgruppen. Jag tyckte väldigt mycket om den och ville verkligen veta hur allt hängde ihop. Tack för boken Carolina och Idus Förlag!

Benjamin blir påkörd av en bil när han jagas på cykel av några pojkar i sin egen ålder. Han slungas iväg, blir medvetslös och hamnar på sjukhuset. När han vaknar upp ser han saker han inte har sett tidigare. Han pratar med en pojke som heter Petrus som verkar dyka upp från ingenstans och pratar med ett ålderdomligt språk. Benjamins mamma bor för tillfället i El Salvador hos sin bror efter att ha blivit konstig. Benjamins pappa förklarar för Benjamin att hon drömmer mardrömmar på dagen efter det hon upplevde som barn.

Boken är tänkt för barn i åldrarna 9-12 år. Det är en mystiskt bok som är skriven med lagom mycket skräck- och spökinslag för åldersgruppen. Boken passar bra som högläsningsbok. Det är en kapitelbok utan bilder med lagom långa kapitel. I handlingen pratar karaktärerna mycket om vad som händer när man dör och boken blir en bra ingång för samtal om döden och tro. Jag tyckte om karaktärerna i boken och Benjamin och hans klasskompis Myggan är två påhittiga och äventyrliga barn i 12-årsåldern. Jag tyckte väldigt mycket om boken och ville verkligen veta hur allt hängde ihop, så boken kan läsas av alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *