Sommarprat och slut på semestern

I helgen lyssnade jag på Camilla Läckbergs sommarprat. De flesta känner ju till Camilla Läckberg, som är författare. Det är ett viktigt sommarprat som är väl värt att lyssna på och fundera kring. Camilla berättar om sin ständiga kamp när det gäller vikten och hur vi kvinnor döms utifrån hur vi ser ut. Jag tror alla kvinnor kan känna igen sig i något av det Camilla pratar om. Mina barn brukar säga att min generation har en våg hemma, det har inte de. Och bara det säger väl något om hur vi växt upp och hur mycket vikten har spelat en roll genom livet. Tyvärr är inte barnens generation heller förskonad från orealistiska kroppsideal eller kommentarer kring utseende.

Det andra sommarpratet jag lyssnade på var David Thurfjells. Han är religionshistoriker, vilket är mitt drömyrke som jag inte visst fanns när jag valde yrke. Jag tycker det är så otroligt intressant med religionsvetenskap och religionshistoria. David Thurfjells sommarprat var intressant och lärorikt och jag känner att jag måste läsa mer om honom och läsa hans böcker. En fras som jag tog med mig från sommarpratet är: ”Det är det tvärsäkra som leder till förfall”, så sant och så klokt.

Jag började arbeta idag och det var vissa vägar som blev avstängda på morgonen, som tur var inte den vägen jag tar. Min promenad från parkeringshuset till jobbet var väldigt blöt.

Det var heller inte så mycket folk ute i regnet! Det blåste så mycket att jag inte kunde använda paraplyet, tur att jag har en bra regnjacka.

Det regnade hela dagen och när jag skulle gå hem regnade det lika mycket som i morse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *