Sista bilden av Tina Frennstedt

Sista bilden av Tina Frennstedt är utgiven av Norstedts. Boken är den fjärde fristående delen i Cold Case-serien. Tina är före detta kriminalreporter och inspireras av verkliga fall. Cold Case-chefen Tess Hjalmarsson bor på Österlen med sin sambo Sandra och hennes dotter Lo. Tess har tvingats ta semester under en internutredning. Carsten Morris är en excentrisk, dansk gärningsmannaprofilerare. Han kontaktar Tess efter att ha hittat bilder på två försvunna flickor på en True Crime-sajt. De försöker följa spåren och få svar på vad som hänt i gamla fall som inte är uppklarade. Oj, vilken spännande bok med många vändningar och obehagliga motiv. Tack för boken Tina och Norstedts!

Cold Case-chefen Tess Hjalmarsson bor på Österlen med sin sambo Sandra och hennes dotter Lo. Tess har tvingats ta semester under en internutredning och hon känner sig rastlös. När hon också blir av med körkortet blir hennes vardag ett pussel där hon får ta hjälp av kollektivtrafiken för att ta sig någonstans. Carsten Morris är en excentrisk, dansk gärningsmannaprofilerare. Han kontaktar Tess efter att ha hittat bilder på två försvunna flickor på en True Crime-sajt. Det är en dansk och en svensk flicka. Tess har arbetar mycket med det svenska fallet och vill gärna vara med i efterforskningarna. Carsten och Tess försöker följa spåren och få svar på vad som hänt i de gamla fallen som inte är uppklarade.

Boken är den fjärde fristående delen i Cold Case-serien. Tina är före detta kriminalreporter och inspireras av verkliga fall. Till boken Sista bilden inspirerade att danskt fall, Emelie Meng-fallet från 2016, och ett fall från Texas där den 14-åriga Regina Kay Walters blev fotograferad i dödsögonblicket.

Oj, vilken spännande bok med många vändningar och obehagliga motiv. Handlingen beskriver till största delen jakten på vad som hänt de två försvunna flickorna och inte hur själva brotten gick till. Det blir ett spännande händelseförlopp i ett snötäckt Österlen med omnejd som jag sugs in i. Jag tyckte också om att läsa om Tess privatliv och om relationerna mellan karaktärerna i boken. Miljöbeskrivningarna är målande och jag kan se det som händer framför mig. Jag har inte läst de tidigare böckerna men kände inte att det var något problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *