Höstvila och skogsbad på Kanelholmen

Höstvila och skogsbad på Kanelholmen av Yvonne Ehn är utgiven av SAGA Egmont. Boken är den andra fristående delen om Kanelholmen i Stockholms skärgård. Angelika arbetar som mäklare och blir vid ung ålder ägare till skärgårdens främsta mäklarbyrå. En dag rasar allt, kroppen säger ifrån och hon tvingas till vila. Angelika får stöd och hjälp av sin bror Robin som har ett café på Kanelholmen. Gamla och nya vänner finns runt Angelika i alla hennes utmaningar. Jag tycker så mycket om att återvända till Kanelholmen. Boken förmedlar ett lugn samtidigt som intressanta relationer och angelägna ämnen tar plats i handlingen. Tack för boken Yvonne och SAGA Egmont!

Angelika arbetar som mäklare och blir vid ung ålder ägare till skärgårdens främsta mäklarbyrå. Det är hårt jobb och mycket jobb som gäller. En dag rasar allt, kroppen säger ifrån och hon tvingas till vila. Angelika får stöd och hjälp av sin bror Robin som har ett café på Kanelholmen. Där får hon möjlighet att vila och reflektera. Gamla och nya vänner finns runt Angelika i alla hennes utmaningar. Angelika söker också nya vägar för att hitta ett liv i balans.

Boken är den andra fristående delen om Kanelholmen i Stockholms skärgård. Den första boken Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen kan du läsa om här i Boluckan. Jag tycker så mycket om att återvända till Kanelholmen. Miljöbeskrivningarna känns välkomnande och naturen beskrivs målande. Några karaktärer från förra boken är med men det kommer också till nya. Jag tyckte om att få möta Cornelia och Robin igen och jag tyckte mycket om Angelika och Mattias som är nya bekantskaper. Maja är en helt fantastisk karaktär i boken som bidrar med ungdom, rättframhet och är en baddare på att krossa fördomar. Dixie-Mae är ett fartfyllt inslag med en intressant historia.

Boken förmedlar ett lugn samtidigt som intressanta relationer och angelägna ämnen tar plats i handlingen. Det märks att Yvonne har erfarenheter av reumatism och mindfulness. Det vävs in på ett kunnigt och genomtänkt sätt. Jag blir inspirerad av handlingen och jag önskar att jag kunde flytta till Kanelholmen. Som tur är kommer nästa bok om Kanelholmen snart, för jag vill tillbaka dit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *