Dominoeffekten av Carolina Angelis

Dominoeffekten av Carolina Angelis är utgiven av Hoi Förlag. Boken är den andra delen om underrättelseofficeren Jackie Philipsson. Jackies mentor Anton ber henne leda operation Vit Snö. Efter Jackies senaste uppdrag håller hon sig undan omvärlden i en hyrd lägenhet på Gotland. Gotland som är en viktig plats genom sitt strategiska läge i Östersjöområdet. Hon övertalas att gå med på Antons förslag och det blir en tid då lojalitet prövas och oförutsedda händelser avlöser varandra. Boken är en klassisk spionthriller som är obehagligt aktuell med rötter i en svunnen tid då kalla kriget rasade. Med Carolinas erfarenhet av underrättelsetjänsten känns handlingen som något som faktiskt skulle kunna hända. Tack för boken Carolina och Hoi Förlag!

Jackie Philipsson är underrättelseofficer. Hennes mentor Anton har svårt att få kontakt med henne när han vill be henne leda operation Vit Snö. Efter Jackies senaste uppdrag håller hon sig undan omvärlden i en hyrd lägenhet på Gotland. Hon har också fått oroande information om sin bakgrund. Gotland är en viktig plats genom sitt strategiska läge i Östersjöområdet och när strömavbrott och sabotage inträffar behöver det undersökas vidare vem som står bakom. Jackie övertalas att gå med på Antons förslag och det blir en tid då lojalitet prövas och oförutsedda händelser avlöser varandra.

Boken är den andra delen om underrättelseofficeren Jackie Philipsson. Första delen heter Tunn is och den tredje delen, Pelikanen, finns ute. Dominoeffekten är en klassisk spionthriller som är obehagligt aktuell med rötter i en svunnen tid då kalla kriget rasade. Jag måste påminna mig själv att spioner inte bara är något som finns på film och som fanns för länge sedan. Det är inte heller så ofta jag har läst en spionthriller som är förlagd i Sverige. Det blir extra spännande och även en tankeställare.

Carolina har ett förflutet i den svenska underrättelsetjänsten. Med hennes erfarenhet känns handlingen som något som faktiskt skulle kunna hända eftersom hon har tagit inspiration från verkligheten. Handlingen känns också extra aktuell efter hela NATO-debatten och uttalanden från politiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *