De skyldiga av Michaela Winglycke

De skyldiga av Michaela Winglycke är utgiven av Bokfabriken. Boken är den första delen i den nya serien Morden på Öland. En kvinna dras in i en skåpbil och polisen Claudia Lewin råkar befinna sig i närheten. Ett papper med siffror och bokstäver hittas på platsen. Claudia och hennes kollegor försöker tyda pappret samtidigt som de försöker förstå vem den kidnappade kvinnan är. När förövaren börjar livesända eskalerar situationen. Det blir en kamp mot klockan och det är svårt att urskilja vem som talar sanning bland alla vittnen. Spänningen, relationerna och miljöerna fick mig att släppa allt annat och bara läsa. Tack för boken Michaela och Bokfabriken!

En kvinna dras in i en skåpbil en tidig morgon i Köpingsvik på Öland. Polisen Claudia Lewin råkar befinna sig i närheten när hon är ute och joggar. Ett papper med siffror och bokstäver hittas på platsen men polisen vet inte om det har med kidnappningen att göra. Claudia och hennes kollegor försöker tyda pappret samtidigt som de försöker förstå vem den kidnappade kvinnan är. Ingen har anmält en kvinna försvunnen. När förövaren börjar livesända eskalerar situationen. Livesändningen är bara skickad till polisen och den kidnappade kvinnan ses bunden och skadad på skärmen. Det blir en kamp mot klockan och det är svårt att urskilja vem som talar sanning bland alla vittnen.

Michaela Winglycke har en kandidatexamen i socialpsykologi, en juristexamen och har tidigare arbetat på advokatbyrå. Hon bor i Stockholm, men är uppväxt i Mariannelund. Vimmerby spelar en stor roll för Michaela vilket resulterat i hennes serie Vimmerbymorden. Du kan läsa om Inte din att förlora, som är den fjärde delen i serien, här i Bokluckan. De skyldiga är den första delen i den nya serien Morden på Öland.

Spänningen börjar från första sidan och den håller i sig hela boken. Relationerna är välbeskrivna och så komplicerade som de ofta är i verkligheten. Det finns många i ens omgivning som har beröringspunkter och det är inget jag funderar så mycket över men om ett brott skulle begås kan det ställas i annan dager. Ett återkommande relationsproblem i handlingen är kontakten mellan föräldrar och barn, även när det kommer till de vuxna barnen. Michaela beskriver känslan att inte passa in och att inte känna sig älskad på ett målande och intressant sätt. Miljöerna på Öland blir en härlig inramning i en förfärlig handling. Allt detta fick mig att släppa allt annat och bara läsa. Jag längtar till nästa del i serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *