Magiska sagor av Katharina Vittenlind, illustrerad av Moa Wallin

Magiska sagor är skriven av Katharina Vittenlind, illustrerad av Moa Wallin och utgiven av Bonnier Carlsen. Sagorna gavs ursprungligen ut som en Storytel original 2019. Jag är så glad att det också blev en illustrerad bok. Boken innehåller tio sagor som är magiska och underhållande. Tack för boken Katharina, den är fantastisk!

Boken innehåller tio sagor som är lite läskiga, mycket magiska och precis lagom långa. Huvudpersonerna i sagorna är barn som lever helt vanliga liv men det händer magiska saker, vilket får läsaren att drömma sig bort i vardagen. Tänk att få ta hand om drakungar, se en skvader eller hamna i ett godisland, vilken lycka! Det är lagom pirrigt och läskigt med förtrollade barn, sönderrivna dockkläder och sjöodjur och skönt när allt slutar väl.

Detta är en bok som passar barn från förskoleåldern och en bit upp i skolåldern. Den passar alla som vill drömma sig bort ett tag och den som vill få en skjuts i fantasin. Bilderna är ljuvliga och illustrerar texten på ett fantastiskt sätt. De lämnar dock fortfarande en del åt fantasin för var och en. Jag uppskattar att namnen på barnen är så varierande och att sterotypa kill- och tjejbeteenden skakas om. Detta är verkligen en bok för alla. Jag kommer att läsa den för alla barn i min närhet och jag kommer att njuta själv varenda gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *