Änkorna av Pascal Engman

Änkorna av Pascal Engman är utgiven av Bookmark Förlag. Boken är den tredje, fristående delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Pascal skriver böcker med aktuella ämnen i ett högt tempo där många vändningar gör att det är otroligt spännande. Änkorna är inget undantag. Jag tycker också om att följa Vanessa Franks privatliv där den oväntade utvecklingen blir ytterligare ett spänningsmoment. Med den avslutande cliffhangern hoppas jag att Pascal skriver klart nästa bok fort, så jag får veta hur det går!

En manlig polis och en kvinna med okänd identitet hittas mördade i Stockholm. Vanessa Frank hamnar i en utredning som tar många oväntade vändningar. Utredningen blir personlig för Vanessa och hon tar som vanligt egna och riskabla vägar för att lösa morden. En ung lyxprostituerad kvinna rör sig kring mäktiga och kända män där pengar och droger flödar fritt. Spåren i utredningen länkar samman händelserna som pekar mot islamistisk fundamentalism. Ju mer som nystas upp desto klarare blir det att det är bråttom att hitta sambanden och stoppa en överhängande katastrof.

Pascal beskriver en skrämmande verklighet där islamistiska fundamentalister finns överallt i världen och har medel att iscensätta avancerade hämndaktioner. Tempot är högt och handlingen bjuder på flera oväntade vändningar. Vanessas privatliv skildrar även det en skrämmande verklighet där barn i utsatthet beskrivs målande och precis så sorgligt som det är i verkligheten. Det är en fristående bok men jag tycker om att följa huvudpersonerna i kronologisk ordning, det ger en större förståelse för karaktärerna. Jag tyckte verkligen om boken och läste långt ut på natten för att få reda på hur det slutade. Min förhoppning är att Pascal skriver på nästa bok redan så att jag får reda på hur fortsättningen blir efter den avslutande cliffhangern. När nästa bok är ute kommer jag att kasta mig över den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *