Sommardöden av Mons Kallentoft

Sommardöden av Mons Kallentoft är utgiven av Bokförlaget Forum. Uppläsare av ljudboken är Mirja Turestedt. Det är andra boken om kriminalinspektör Malin Fors. Jag har kommit igång sent med Mons böcker om Malin Fors men jobbar mig framåt! Jag har lyssnat så jag har kunnat utnyttja tiden på väg till och från jobbet, när jag diskar, tvättar och städar. Boken är otroligt spännande och obehaglig på ett sätt som fick mig att sträcklyssna för att få veta hur allt hängde ihop.

Mitt i den stekheta sommaren som är fylld av skogsbränder hittas en fjortonårig flicka naken och våldtagen i en park i Linköping. Flickan minns inget och Malin Fors och hennes kollegor försöker bringa ordning i händelsen. Det blir en obehaglig utredning där spåren är svåra att hitta och fler obehagliga brott begås.

Boken är så otroligt spännande och obehaglig. Mons får fram en stämning som är otäck och samtidigt ljuv. Röster från de olika karaktärerna, både de levande och de döda, blandas med vardagslivet och utredningen kring brotten som begås. Alla karaktärerna blir mer än bara ett namn genom att vi som läsare får lära känna dem på djupet. Vi får reda på bakgrunden till deras handlingar och agerande. Jag tycker mycket om Malin Fors och gillar att hennes privatliv utgör en stomme i berättelsen. Jag ser fram emot nästa del i Malin Fors-serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *