Bara ett spel av Malin Thunberg Schunke

Bara ett spel av Malin Thunberg Schunke är utgiven av Piratförlaget. Boken är den tredje fristående delen om Esther Edh och Fabia Moretti som jobbar med internationell brottslighet på Eurojust i Haag. Jag har läst Ett högre syfte och De rättslösa, de två första delarna, och tyckte väldigt mycket om de böckerna så mina förväntningar var skyhöga. Boken levde upp till mina förväntningar och jag lyckades också få tag i ett signerat exemplar från Akademibokhandeln på Center Syd i Löddeköpinge. Det blev en spännande läsning, precis som Malin önskade!

Eurojust i Haag får information om grova brott i en känd fotbollsklubb i London. Den svenska åklagaren Esther Edh och hennes italienska chef Fabia Moretti börjar nysta i fallet som tar oväntade vändningar. En glamorös och framgångsrik fasad döljer en kriminell verksamhet som pågår bakom spelet på fotbollsplanen. Vi får också följa både Esther och Fabia utanför arbetet. Även där händer det oroväckande saker.

Oj, vad jag har längtat efter den här boken och jag hade höga förväntningar! Efter att ha lyckats få tag i ett signerat exemplar från Akademibokhandeln på Center Syd i Löddeköpinge med en önskan om spännande läsning från Malin, satte jag mig och sträckläste boken. Det blev en spännande läsning och mina förväntningar infriades! Handlingen väver in girighet, makt, korruption, matchfixning, svek, vänskap och kärlek på ett sätt som gjorde att jag stundtals var så irriterad på karaktärerna att jag hade svårt att sitta stilla när jag läste. Releasen är perfekt timad till fotbolls-EM och jag undrar om det finns de i fotbollsvärlden som nu håller en låg profil för att inte bli avslöjade att vara verklighetens Hellburn United.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *