Trohetseden av Anton Berg

Trohetseden av Anton Berg är utgiven av Bookmark Förlag. Boken är den andra delen i trilogin om De Aderton, som även första delen heter. Jag älskade första delen och kastade mig över Trohetseden och jag blev inte besviken. Det är något som lockar mig med att blanda verkliga händelser, platser och föremål med hemliga sällskap och en fiktiv historia. Jag googlade och läste om vartannat för att se vad som är sant. Dessutom blir jag sugen på att besöka och utforska platserna som finns med i boken.

Journalisten Axel Sköld försöker avslöja det hemliga sällskapet De Aderton. Axel delar kontor med sin kollega och vän Stina Forss. När en tavla av Rembrandt blir stulen på Nationalmuseum och hamnar hos Axel blir Stina och historieprofessorn och vännen Vilhelm Skrak inblandade. Förutom tavelstölden utreder polisen ett bombdåd i centrala Stockholm. Stina blir mitt i allt indragen i en vårdnadstvist. Axels vänskapsband med statsminister Lova Magnusson sätts på prov i det alltmer upptrappade händelseförloppet.

Jag älskade De Aderton, första delen i trilogin, och har längtat efter fortsättningen. När Trohetseden kom kastade jag mig över den och jag älskar den också. Det är något som lockar mig med att blanda verkliga händelser, platser och föremål med hemliga sällskap och en fiktiv historia. Jag googlade händelser, konstverk och byggnader samtidigt som jag läste för att försöka reda ut vad som är sant. Naturligtvis lärde jag mig massor och nu har jag många platser jag vill besöka nästa gång jag är i Stockholm. Jag tycker verkligen om alla karaktärer i boken men David är nog den som jag håller närmast hjärtat. Denna tioårige kille som charmar sin omgivning och trots, eller kanske mer tack vare, sin funktionsnedsättning är den som får omgivningen att se vad som är viktigast i livet. Det tråkiga med att kasta sig över nya böcker är att det känns som en evighet till nästa del kommer! För er som inte läst de två första delarna i De Aderton-trilogin, grattis, ni har något att se fram emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *