Giftmakerskan av Sarah Penner

Giftmakerskan av Sarah Penner är utgiven av HarperCollins. Boken är Sarahs debutroman. Förutom att omslaget är otroligt vackert är boken helt i min smak. Det är en historisk roman där den ena delen av handlingen utspelar sig i slutet av 1700-talet och den andra delen i nutid. Händelserna länkas samman under berättelsens gång. Jag älskar London och har tillbringat mycket tid där och njuter av att jag känner igen miljöerna.

Nella lever i 1790-talets London. Hon driver ett apotek som är annorlunda och hemligt för de flesta. De som vet apotekets hemlighet kan köpa gift för att giftmörda män som behandlat dem illa. Caroline åker till London i nutid och hittar en ovanlig och gammal flaska i Themsen. Eftersom hon är intresserad av historia börjar hon gräva i ursprunget. Kapitlen växlar mellan de två kvinnornas berättelser och vävs ihop på ett självklart sätt.

Jag tycker väldigt mycket om historiska romaner där det förflutna vävs samman med nutid. Berättelsen visar på skillnader i hur kvinnor har haft det under olika tidsperioder men den visar också på likheter. Kvinnor blev bedragna då och de blir det nu liksom att kvinnors drömmar får stå tillbaka för att de inte passar in i det omgivningen tänkt. Jag älskar att handlingen är förlagd till London och kan känna igen miljöerna. Efter att ha vistats mycket där har jag en speciell plats i hjärtat för staden, både historiskt och hur det är nu. Bokens omslag är fantastiskt vackert och handlingen passar min smak alldeles utmärkt. Jag blir själv sugen på att forska vidare om både kvinnors liv under sent 1700-tal och växter som läkemedel och gift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *