Nyckelstenarnas hemlighet: Nyckeln till tiden av Sofia Brattvall

Nyckelstenarnas hemlighet: Nyckeln till tiden av Sofia Brattvall ges ut av Ekström & Garay. Boken kommer ut den 26 november och jag har fått förmånen att förhandsläsa den i digital form. Boken är Sofias debutbok och den första delen i en serie som ska bli 13 böcker. Det är en ungdomsbok i genren fantasy tänkt för åldrarna 12-15 år. Det är en spännande, fartfylld och fantasifull bok som kan läsas av både unga och vuxna. Jag tyckte verkligen om boken och väntar med spänning på nästa del. Tack Sofia och Ekström & Garay för förhandsläsningen!

En mördare dödar tonåringar i Sverige. Femtonårige Teodor undkommer precis men hans vän Bella blir kidnappad. Teodor hamnar i ett uråldrigt och internationellt sällskap. De letar efter nyckelstenarna som har krafter som inte får hamna i fiendernas händer. Jakten på nycklarna gör att medlemmarna i sällskapet letar i olika tider och får kämpa mot mörka krafter som vill förgöra dem. De som reser i tiden hamnar både i Finska kriget 1809 och i Romarriket år 93. Teodor träffar ungdomar som är en del av sällskapet och de har olika förmågor. Ungdomarna är väldigt olika men förs samman av det gemensamma målet att samla nyckelstenarna och bekämpa fienderna.

Det här är fantasy när det är som bäst. Här finns alla de delar jag önskar mig; magiska krafter, udda karaktärer, föremål som är kraftfulla, ett uråldrigt sällskap och inte minst ungdomar som ska tränas i att tjäna sällskapet. Sofia har hittat en egen historia med en värld som är spännande, hemlig, farlig och magisk. Bakgrundshistorien leder tillbaka till Mayariket, conquistadorerna och kända äventyrare. Det är en ungdomsbok men jag tycker inte vuxna ska missa att följa med in i den här magiska världen. Jag drömmer mig bort och får favoriter bland karaktärerna och känner att jag har valt sida i kampen bland släkterna i sällskapet. Jag känner igen mig i genren men känner också att det är nytt och spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *