Syndoffer av Jeanette Bergenstav

Syndoffer av Jeanette Bergenstav är utgiven av Norstedts. Boken är Jeanettes debutroman och den första delen i en ny spänningsserie om kriminalreportern Jennifer Sundin. Två personer blir brutalt mördade i Torshammarskolans bildsal. Jennifer blir inblandad på ett oväntat sätt och börjar skriva om fallet. Jennifer är en stark huvudkaraktär med konstanta smärtor i kroppen och kryckor till hjälp för att ta sig fram. Hennes privatliv är lika intressant som brotten hon skriver om. Det är svårt att tro att det är Jeanettes debutbok. Den är välskriven, har högt tempo med korta kapitel och är otroligt spännande med ett oväntat slut. Jag tycker också att Jeanette lyckats skapa en egen ton och inramning i deckargenren. Tack Jeanette och Norstedts för boken!

Jennifer Sundin är kriminalreporter. Hon har inte kunnat jobba som tidigare eftersom hon har konstanta smärtor i kroppen och är beroende av kryckor för att ta sig fram. Hennes privatliv är kaosartat efter att hon har blivit utslängd från sitt hus av sin exman. Hon bor på sin pappas båt med sin son och hon får inte får träffa sin dotter. När Jennifer ska skriva en artikel om Torshammarskolans nyrenoverade bildsal snubblar hon över ett brutalt dubbelmord. Hon får äntligen skriva som kriminalreporter igen och både hennes privatliv och arbetsliv rullar på i full fart.

Syndoffer är Jeanettes debutbok och den första delen i en ny spänningsserie om kriminalreportern Jennifer Sundin. Jennifer är en stark huvudkaraktär med ett spännande liv på alla fronter. Det finns fler färgstarka och uttrycksfulla karaktärer i boken. En av dem är Jennifers son William som har ADD och kämpar i vardagen, både i skolan och på fritiden. En annan är Jennifers hund, collien Goblin, som är uttrycksfull och inkännande och tillför mycket till handlingen. Boken är välskriven, har högt tempo med korta kapitel och är otroligt spännande med ett oväntat slut. Jag tycker också att Jeanette lyckats skapa en egen ton och inramning i deckargenren. Det ska bli spännande att läsa fortsättningen i Jennifer Sundin-serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *