Yttre tankar & inre handlingar av Evindar Akdogan

Yttre tankar & inre handlingar av Evindar Akdogan är utgiven av Ekström & Garay. Boken är Evindars debutbok. Jag tycker om dikterna av flera anledningar. Dikterna är väldigt personliga och utgår från Evindars verklighet men jag känner också att jag kan omsätta känslorna till mitt liv. Fördelen med dikter, tycker jag, är att de kan tolkas på olika sätt. Evindar kämpar med sina upplevelser, både gamla och nya, och han observerar omgivningen där han befinner sig för tillfället och jag kan känna igen mig i en hel del. Tack för boken Evindar och Ekström & Garay!

Yttre tankar & inre handlingar innehåller korta och tänkvärda dikter. Jag läser alltid dikter två gånger innan jag börjar fundera mer kring dem. Dels går jag på ren känsla, hur det känns när jag läser dikten och sedan på hur jag uppfattar och tolkar den. Vissa dikter känns mer och jag kan inte förklara varför, de slår an en sträng hos mig och berör. Några dikter rör Evindars ursprung och dilemmat med tillhörighet, vilket är väldigt personligt. Jag har inte samma erfarenhet men kan ändå känna igen mig i känslan att inte höra till.

Flera dikter handlar om tiden då Evindar var på praktik, under tiden han läste till logoped. Även där kan jag känna igen mig i känslor av osäkerhet, funderingar och konflikter i känslor. Det jag tycker om med dikter är att känslor kan förmedlas till läsaren som sen kan tolkas på olika sätt. Evindars sätt att kämpa med sina upplevelser, både gamla och nya, känner jag igen trots att vi har olika upplevelser. Sättet att observera omgivningarna där han befinner sig är intressanta och jag funderar vidare kring flera iakttagelser. Jag tycker om dikterna, vissa dikter fastnar lite mer och känns lite mer, helt utifrån hur jag känner och tolkar dem när jag läser utifrån mina erfarenheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *