Majas müsli: Jobbet, bagaren och producenten av Henrik Larsson

Majas müsli: Jobbet, bagaren och producenten av Henrik Larsson är utgiven av Vaktel förlag. Det är Henriks debutroman och den handlar precis om det som titeln säger! Det är en härlig feelgoodroman som träffar mitt i prick för mig. Jag undrar om Henrik har följt mig och min familj i smyg. Här finns en verklighet som många säkert kan känna igen sig i och Henrik har fångat tidsandan som råder just nu. Slumpen spelar stor roll för karaktärerna, vilket många säkert också kan uppleva. Jag älskar recepten och QR-koderna till karaktärernas Instagram i slutet av boken. Tack för boken Henrik och Vaktel Förlag!

Maja har gjort allt rätt i livet. Hon har arbetat hårt i skolan och tagit en examen på universitetet. Hennes första jobb blir inte riktigt vad hon tänkt sig men hon älskar sin hobby; att fixa med sitt Instagramkonto majas_musli. Hon provar sig fram till den godaste müslin och gör annan hälsosam mat som hon fotograferar och lägger upp på sitt konto. Hon har ett samarbete med en bagare som hon får bröd av, som hon använder i sina inlägg, mot att hon nämner varifrån det kommer. Anders är producent och har Tom Knox som artistnamn. Han har med hjälp av Fredrik en Youtube-kanal där fredagsmys är veckans höjdpunkt. Majas och Anders vägar korsas och slumpen gör att de tar andra vägar än de kanske hade trott.

Den här boken är en härlig feelgoodbok som träffar mitt i prick för mig. Henrik var musiker men fick problem med hörseln och började då skriva en bok. Majas müsli är hans debutbok. Det märks att musikerlivet är något som Henrik kan och känner passion för fortfarande. Jag undrar om han har följt mig och min familj i smyg för jag tror att alla karaktärerna i boken finns i min närhet. Det är en lättläst och lustfylld bok som fångar tidsandan som råder just nu. Att välja väg i livet är inte lätt när man är ung och Henrik har lyckats förmedla livets vändningar och funderingar hos unga vuxna på ett både humoristiskt och allvarsamt sätt. Han har också lyckats beskriva en musiker och producents vedermödor precis som det har varit hemma hos oss. Jag har hört alla uttryck som används i boken och sett och hört osäkerheten och passionen för musiken som skapas. Jag älskar recepten och QR-koderna till karaktärernas Instagram i slutet av boken och jag har lyssnat på låten Everytime som finns med i handlingen, som också finns på riktigt, gjord av Henrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *