Den andra systern av Peter Mohlin och Peter Nyström

Den andra systern av Peter Mohlin och Peter Nyström är utgiven av Norstedts. Jag lyssnade på ljudboken där Reine Brynolfsson är uppläsare. Boken är uppföljaren till Det sista livet som du kan läsa om här på Bokluckan. Den före detta FBI-agenten John Adderley bor i Karlstad under ny identitet och arbetar på polisen i staden. Johns förflutna jagar honom samtidigt som han tilldelas ett fall som blir komplicerat på många sätt. Det är spännande, högt tempo och det blir lika mycket en psykologisk thriller som en deckare och kriminalroman.

Alicia Bjelke och hennes syster Stella driver ett modernt dejtingföretag där personer matchas med varandra i datorn. Alicia är kodgeniet som står bakom själva systemet men hon syns aldrig i strålkastarljuset eftersom hennes ansikte är vanställt. Vackra Stella syns desto mer. När Stella hittas mördad nystas det förflutna upp och många hemligheter ser dagens ljus. John Adderley är före detta FBI-agent som bor i Karlstad under ny identitet. Han arbetar på polisen med utredningen av Stellas död, där hemligheter dyker upp som blir svårhanterbara för honom. Dessutom verkar hans förflutna ha kommit ikapp honom. John försöker balansera fallet och sitt övriga liv, vilket inte är helt lätt.

Boken har ett högt tempo där det är lätt att få bilder i huvudet av det som händer. Det blir spännande och det är lika mycket en psykologisk thriller som en deckare och kriminalroman. Systrarnas öden sätter många ständigt aktuella frågor i blickfånget; ytligheten där utseendet är i centrum, hur vissa manipulerar sin omgivning och hur händelser som utspelat sig för många år sedan kan ge efterverkningar långt senare. Johns liv innehåller också många svårigheter som många brottas med, även om det vanligtvis inte är den nigerianska maffian som flåsar oss i hälarna. Frågan om rätt och fel och om allt är svart eller vitt är ständigt närvarande, vilket gör att mycket känns igen och jag blir engagerad i karaktärernas liv. Jag hoppas på en spännande fortsättning på John Adderley-serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *