Isbrytare av Kristina Ohlsson

Isbrytare av Kristina Ohlsson är utgiven av Bokförlaget Forum. Jag lyssnade på ljudboken där Martin Wallström är uppläsare. Boken är den andra delen i Strindberg-serien. Den första delen, Stormvakt, kan du läsa om här på Bokluckan. Mannen med det osannolika namnet August Strindberg har flyttat från Stockholm till Hovenäset på västkusten. En natt brinner två sjöbodar ner och en man hittas död i sitt hem. Det blir en jakt in i det förflutna där flera hemligheter ligger och gror och hotar att blottas. Kriminalinspektör Maria Martinsson får fullt upp, tillsammans med sina kollegor.

Mannen med det osannolika namnet August Strindberg har flyttat från Stockholm till Hovenäset på västkusten. Han har startat en second hand-butik och funnit sig till rätta med boende och vänner. En natt brinner två sjöbodar ner och en man hittas död i sitt hem. Den ena sjöboden är Augusts. Kriminalinspektör Maria Martinsson och hennes kollegor får fullt upp att försöka förstå vad som har hänt. Det blir en jakt in i det förflutna där flera hemligheter ligger och gror och hotar att blottas.

Isbrytare är den andra delen i Strindberg-serien. Den första boken Stormvakt målade upp en idyll på västkusten med många makabra händelser. Isbrytare fortsätter att måla upp en förförisk miljö i vintertid. Förutom de målande beskrivningarna byggs det upp en historia som är spännande och har intressanta karaktärer. När jag läste funderade jag en hel del på att vissa beteenden och öden verkar gå i arv i boken precis som i det verkliga livet och hur det kan bli så. Gemenskapen på Hovenäset gestaltas på ett härligt sätt, dels med den fina sidan där alla känner varandra och dels med den mindre fina sidan där alla vet för mycket om varandra. Förutom en kriminalroman tycker jag boken också är en bok om stark kärlek, förbjuden kärlek och livshemligheter som får konsekvenser under lång tid och för många människor. Jag längtar till nästa bok i Strindberg-serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *