Afternoon tea på Grassmarket 1 av Elin Ström

Afternoon tea på Grassmarket 1 av Elin Ström är utgiven av Visto Förlag. Det är en feelgood-roman som får mig att drömma mig bort till en kakfylld tillvaro i Skottland. Sonja vill fly från Göteborg efter att ha blivit dumpad av killen hon trodde var den stora kärleken. Hon bestämmer sig för att tillbringa en sommar i Skottland och hittar boende hos en gammal, gullig dam som heter Mary. Där tar hon upp sin hobby att baka. En otroligt mysig bok som jag slukade på en dag. Tack för boken Elin och Visto Förlag!

Sonja blir dumpad av Anton, killen hon trodde var den stora kärleken. Hon vill fly från Göteborg och allt som påminner om Anton. Med inspiration från bland annat Harry Potter bestämmer hon sig för att flytta till Skottland under sommaren. Sonja hittar boende hos en gammal, gullig dam som heter Mary. Hon har ingen plan för sin vistelse och hon tar upp sin hobby att baka. Det blir provsmakning av kakorna bland Marys vänner och så småningom ansluter de vänner Sonja träffar genom Marys brors barnbarn James.

Boken får mig att drömma mig bort till ett kakfyllt Skottland. Förutom att jag gärna vill dit och fika tilltalar naturen och miljöerna mig. Precis som Sonja har jag också fascinerats av miljöerna i Harry Potter och skulle väldigt gärna vilja åka till Skottland. Jag blir ännu mer inspirerad när jag läser Afternoon tea på Grassmarket 1! Karaktärerna i boken är så där mysiga som de ska vara i en feelgood-bok och jag hade gärna hyrt in mig hos Mary. Sonjas vänner, både i Sverige och i Skottland, är vänner som jag skulle önska att alla hade. De är stöttande, tröstande och ställer upp för varandra. Bakning är inte min grej men jag blev väldigt sugen på kakor och åkte till bageriet och försåg mig med några av mina favoriter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *