Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen av Yvonne Ehn

Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen av Yvonne Ehn är utgiven av SAGA Egmont och Stellar Förlag. Cornelia arbetar som digital kommunikatör men trivs inte på sitt jobb. När hon får ett ovälkommet sms flyr hon jobb, bostad och stan. Hon hamnar på Kanelholmen och där hittar hon oväntad vänskap och hon får även användning för sina färdigheter från jobbet. Det dyker dessutom upp ett gammalt mysterium som Cornelia inte kan släppa. Det här är en somrig, glad, varm och mysig feelgood-roman som även väver in mer allvarliga ämnen. Tack för boken Yvonne, SAGA Egmont och Stellar Förlag!

Cornelia bor i Stockholm och arbetar som digital kommunikatör. Hon trivs inte på jobbet och när ett ovälkommet sms dyker upp säger hon upp sig och lämnar stan. Hon hamnar på Kanelholmen i Stockholms pittoreska skärgård. Cornelia träffar vänliga människor och får snart flera vänner. Hon får också oväntat användning för sina färdigheter från jobbet. Det dyker dessutom upp ett gammalt mysterium och Cornelia kan inte släppa det utan börjar forska kring händelsen.

Det här är en somrig, glad, varm och mysig feelgood-roman. Jag tycker om alla karaktärerna i boken och Cornelia känns som en skör men stark kvinna som äntligen får blomma ut. Lollo är en annan karaktär som jag gillar. När jag läser kan jag se henne i hennes fantastiska 50-talsklänningar. Miljön i skärgården beskrivs på ett sätt som gör att jag vill åka ut dit och njuta av naturen och människorna som bor där.

Invävt i den mysiga miljön finns det allvarligare frågor som psykisk ohälsa, ensamhet och djup sorg. Inramningen gör att dessa ämnen kan tas upp och behandlas på ett realistiskt och tänkvärt sätt utan att jag tappar känslan för feelgood-genren. Jag har förstått att det ska bli en Kanelholmenserie och jag ser verkligen fram emot att få följa Cornelia och människorna på ön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *