Dödsjö av Elinor Kapp

Dödsjö av Elinor Kapp är utgiven av Bokfabriken. Jag lyssnade på ljudboken där Sofia Berntsson är uppläsare. Boken är en fristående fortsättning på Sjörök i deckarserien Mord i skärgården, som du kan läsa om här i Bokluckan. En grävmaskinist hittar kvarlevor efter ett spädbarn och kriminalkommissarie Eddie Öhlund kallas dit. Utredningen leder till hemska upptäcker och att hemligheter uppdagas. Läsaren får också följa Eddies privatliv och njuta av beskrivningar av den vackra miljön.

En grävmaskinist hittar kvarlevorna efter ett spädbarn vid ett vägbygge på Tjörn. Kriminalkommissarie Eddie Öhlund kallas dit och en svår utredning börjar. Hemska upptäckter och hemligheter uppdagas under tiden Stenungsundspolisen försöker ta reda på vad som hänt. Eddie är lycklig i privatlivet men lyckan sätts i gungning genom oförutsedda händelser.

Dödsjö är en fristående fortsättning på Sjörök i deckarserien Mord i skärgården. Sjörök kan du läsa om här i Bokluckan. Jag tycker verkligen om karaktärerna i böckerna. Alla beskrivs på ett sätt så att jag tycker att jag känner dem. Miljöbeskrivningarna är utförliga och jag kan känna havets närhet och skärgårdens mysiga inramning. Det är en spännande deckare men jag tycker också att det finns en feelgood-handling parallellt med mord och polisarbete. Den tredje delen Dyningar finns redan ute och jag längtar efter att få följa Eddie, hans kollegor och de andra karaktärerna i böckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *