Kvinnorna i finrummet av Anna Burston

Kvinnorna i finrummet av Anna Burston är utgiven av Tallbergs Förlag. Boken är en roman som handlar om livet, kärleken och normer som begränsar och utmanas. Läsaren får följa Jenny som är högkänslig men extrovert. Hennes liv kompliceras genom att hon lever utanför det som anses vara normen. Boken är Annas debut och bygger delvis på hennes egna erfarenheter av normkritiska livsval. Det väcktes många tankar kring relationer, livsval och integritet när jag läste. Tack för boken Anna och Tallbergs Förlag!

Jenny är högkänslig men extrovert vilket gör vardagen extra jobbig. Hon funderar mycket på kärlek, relationer och normer i samhället. Jenny tycker att normer begränsar och hon lever livet utan dessa begränsningar vilket gör att många situationer blir en utmaning. Läsaren får följa Jenny och se hur hon tänker kring livet i stort och relationer i synnerhet. Jennys integritet, högkänslighet och normbrytande sätt att leva gör att livet ofta blir utmattande för henne.

Boken är Annas debut och bygger delvis på hennes egna erfarenheter av normkritiska livsval. Det märks tydligt i boken att Anna har egna erfarenheter av det hon skriver om. Det finns detaljer som gör att handlingen fördjupas och många saker blir en tankeställare för mig. Jag har andra erfarenheter och behöver därför påminnas om hur det kan vara för andra som inte lever som jag. Detta är en bok som väckte många tankar kring relationer, livsval och integritet vilket alltid känns berikande och en smula jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *