Skuggliljan av Johanna Mo

Skuggliljan av Johanna Mo är utgiven av Romanus & Selling. Jag lyssnade på ljudboken med Marie Richardson som uppläsare. Skuggliljan är den andra delen i Ölandsbrotten. Den första delen, Nattsångaren, kan du läsa om här i Bokluckan. När Jenny kommer hem till Öland är hennes man och sonen Hugo, 14 månader, försvunna. Utredningen bli jobbig för Hanna Duncker vid Kalmarpolisen av flera anledningar; hemligheter uppdagas och hennes förflutna finns ständigt närvarande. Det är en spännande bok med karaktärer som berör och upprör.

När Jenny kommer hem till Öland upptäcker hon att hennes man och sonen Hugo, 14 månader, är försvunna. Hanna Duncker vid Kalmarpolisen jobbar med fallet. Utredningen blir jobbig för henne då hemligheter uppdagas och hennes förflutna ständigt finns närvarande. Hanna gräver vidare i vad som hände med hennes pappa för 16 år sedan när han dömdes för mord. Någon verkar inte vilja att Hanna gräver vidare och hon blir pressad av både utredningen och sitt privatliv.

Jag tycker väldigt mycket om Ölandsbrotten. Karaktärernas liv, både privatliv och yrkesliv, är intressanta och jag vill hela tiden veta hur det ska utveckla sig. Hannas förflutna och allt vad det innebär att vara dotter till en dömd mördare, är tänkvärt och blir en betraktelse i hur omgivningen reagerar. Frågan om skuld och skam och om det är ärftligt, utforskas på många sätt i boken och jag funderade vidare på om jag ser det i vardagen. Jag kan konstatera att jag upplever att så är fallet både i privatlivet och i yrkeslivet som speciallärare. Miljöerna är väl beskrivna och jag blir sugen på att åka en tur till Öland, inte bara på sommaren. Nästa del Mittlandet finns ute och jag ser verkligen fram emot att få veta hur det går för Hanna i yrkeslivet men också i privatlivet, både med kärleken och i efterforskningarna på mordet som Hannas pappa blev dömd för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *