En farlig talang av Camilla Sten

En farlig talang av Camilla Sten är utgiven av Norstedts. Boken är den första i en spänningsserie om kriminalpsykolog Rebecca Lekman. Rebecca har återvänt till Djursholm där hon växte upp, för att hjälpa till med att ta hand om sin sjuka mamma. Hon lämnar sin fru i Texas, USA, och det finns mycket ouppklarat mellan dem. När Rebeccas ungdomsvän, tillika första kärlek, Louise blir mördad, vill Rebecca ta reda på vad som hänt. Jag tycker verkligen om boken. Den är spännande och den går djupt in i människors inre genom Rebeccas psykologblick. Flera aktuella företeelser vävs in och jag tycker att Camilla lyckas hitta ett nytt sätt att skriva en spänningsroman. Tack för boken Camilla och Norstedts!

Kriminalpsykolog Rebecca Lekman har återvänt till Djursholm där hon växte upp, för att hjälpa till med att ta hand om sin sjuka mamma. Det blev en hastig avresa till Sverige från Texas, USA, där hon lämnar sin fru. Det visar sig att det finns mycket ouppklarat mellan dem och avståndet gör det inte bättre. När Rebeccas ungdomsvän, tillika första kärlek, Louise blir mördad, vill Rebecca ta reda på vad som hänt. Hon hamnar i en värld hon en gång lämnade i Djursholm, där yta och fasad spelar roll. Rebecca upptäcker att Louise var intrasslad i ett pyramidspel där influensers fortfarande är ansikten utåt.

Boken är den första i en spänningsserie om kriminalpsykolog Rebecca Lekman. Jag tycker verkligen om boken, av många anledningar. Framförallt är den väldigt spännande. Jag tycker också om den för att den går djupt in i människors inre genom Rebeccas psykologblick. Rebeccas iakttagelser och funderingar är intressanta och det märks att Camilla har stor kunskap inom området. Flera aktuella företeelser vävs in och jag tycker att Camilla lyckas hitta ett nytt sätt att skriva en spänningsroman.

En sak som jag tänkte på när jag läste var att jakten på framgång och rikedom är en stark drivkraft som kan gå väldigt fel. En annan sak som jag funderade på var hur starkt det sociala trycket är i de flesta områden och hur olika det ser ut beroende på var det är. I boken gestaltas Djursholms oskrivna lagar på ett målande och uttrycksfullt sätt. Jag tycker också om huvudkaraktären Rebecca som ger sig in i ett socialt experiment fullt medveten om riskerna och ändå har svårt att stå emot. Hennes nyfikenhet blir både en välsignelse och en förbannelse. Det visar på hur svårt det är att stå emot mycket av det vi lockas att ta del av, allt från pyramidspel till att spela på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *