Julmord i skärgården av Anna Ihrén

Julmord i skärgården av Anna Ihrén är utgiven av LB Förlag. Boken är den femte i serien Morden på Smögen. Två pojkar hittar en död kvinna när de är ute och åker skridskor med skolan. Hon är halvt infrusen i isen och poliserna Dennis och Sandra får bråda dagar precis innan julhelgen. Dennis syster Victoria längtar efter att få fira jul i skärgården och har förberett i flera veckor. Hon är besviken på att Dennis och Sandra måste arbeta och gör små efterforskningar själv för att försöka hjälpa till. Ett gammalt föremål verkar vara av intresse för utredningen och läsaren får en inblick i hur det hamnade i området. Det är en mysdeckare som är spännande med vackert beskrivna miljöer. Tack för vinsten Anna och LB Förlag!

På Smögen hittar två pojkar en död kvinna på myren när de är ute och åker skridskor med skolan. Hon är halvt infrusen i isen och poliserna Dennis och Sandra får bråda dagar precis innan julhelgen. De hade tänkt få en välförtjänt ledighet och vila upp sig. Dennis syster Victoria längtar efter att få fira jul i skärgården och har förberett i flera veckor. Victorias man Björn har äntligen gått med på att fira jul i fiskarstugan på Smögen och hon vill att det blir perfekt. Hon är besviken på att Dennis och Sandra måste arbeta och gör små efterforskningar själv för att försöka hjälpa till. Hon tar promenader och besöker personer hon tror har med mordet att göra. Ett gammalt föremål verkar vara av intresse för utredningen och läsaren får en inblick i hur det hamnade i området.

Boken är den femte i serien Morden på Smögen. Jag har inte läst de tidigare böckerna i serien men tyckte det gick bra att hoppa in i Julmord i skärgården direkt. Det är en mysdeckare som är spännande men där mordet inte blir den enda handlingen i boken. Victorias julbryderier har många lager där förväntningar och relationer är tongivande. Parallellt finns också en historisk berättelse om hur livet såg ut på Smögen på vikingatiden. Det ger en känsla av samhörighet, att människor har levt på samma plats under olika tidsperioder. Miljöerna är vackert beskrivna och jag kan föreställa mig hur det ser ut när jag läser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *