Deadline av Martina Royy

Deadline av Martina Royy är utgiven av Lava Förlag. Alivia Krans har levt länge som konsttjuv i Projektgruppen som styrs av den mystiska M. Hon har lämnat den världen men lockas tillbaka när Fabergés kejserliga mosaikägg kommer till Stockholm. Lina Wallson är nyutexaminerad polis och hon får arbeta med den omtalade och rutinerade polisen Stellan Andersson. De letar efter spår för att hitta personerna som utfört konstkupper under flera år. Det här är en bok som har fullt tempo i Mission Impossible-anda och jag kan se hela handlingen framför mig som en film. Jag har dessutom googlat Fabergéägg väldigt mycket, det går bara inte att låta bli! Tack för boken Martina och Lava Förlag!

Alivia Krans har levt länge som konsttjuv i det som kallas Projektgruppen. Gruppen styrs av den mystiska M som skickar bud med unga människor och pratar med förvrängd röst i telefonen. Alivia har lämnat den världen bakom sig men lockas tillbaka av M. Fabergés kejserliga mosaikägg kommer till Stockholm och det är en konstskatt som Alivia har fascinerats av länge. Lina Wallson är nyutexaminerad polis och hon får förmånen att arbeta med den omtalade och rutinerade polisen Stellan Andersson. De letar efter spår för att hitta personerna som utfört konstkupper under flera år, runt om i världen.

Det här är en bok som har fullt tempo i Mission Impossible-anda. Handlingen är spännande och har en finess när det gäller beskrivningen av Projektgruppens aktiviteter. En viss känsla av mystik infinner sig dels genom Projektgruppens slutna rum men också för konstföremålens historiska vingslag. Jag kan se hela handlingen framför mig som en film med specialeffekter och allt. Jag har dessutom googlat Fabergéägg väldigt mycket, det går bara inte att låta bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *