Räven och Majan av Maria Hansson

Räven och Majan av Maria Hansson är utgiven av Lumenos Förlag. Räven är en äventyrlig katt som lever ett härligt kattliv. Han jagar fåglar och njuter av solen. En dag känns det annorlunda där hemma och det visar sig att matte har hämtat en liten vit och gråspräcklig honkatt från ett katthem. Efter en hel del tvekan börjar de två katterna närma sig för att sedan slå följe i vardagen. Det här är en bilderbok med fotografier som illustrerar berättelsen. Det är fina naturbilder blandat med bilder från hemmet. Jag tycker om berättelsen, den är mysig samtidigt som den sätter fart på fantasin om hur Räven och Majan lever sina liv. Tack för boken Maria och Lumenos Förlag!

Räven är en äventyrlig katt som lever ett härligt kattliv. Det finns en trädstam som fungerar som stege när han ska gå ut genom fönstret. Han jagar fåglar och njuter av solen i den lilla skogen bakom huset. En dag känns det annorlunda där hemma och det visar sig att matte har hämtat en liten vit och gråspräcklig honkatt från ett katthem. Efter en hel del tvekan börjar de två katterna närma sig för att sedan slå följe i vardagen.

Det här är en bilderbok med fotografier som illustrerar berättelsen. Det är fina naturbilder blandat med bilder från hemmet. Som läsare får jag se katterna tydligt även mitt i aktiviteter. Jag tycker om berättelsen, den är mysig samtidigt som den sätter fart på fantasin om hur Räven och Majan lever sina liv. Den passar bra som högläsningsbok och det finns flera saker att diskutera under läsningen. En sak som är bra är att Majan kommer från ett katthem vilket kan inspirera till en givande diskussion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *