Stockholmquiz – Hur väl känner du Stockholm? av Eva-Karin Gyllenberg

Stockholmquiz – Hur väl känner du Stockholm? av Eva-Karin Gyllenberg är utgiven av Ordalaget Bokförlag. Eva-Karin är journalist på Dagens Nyheter och ställde under åren 2009 till 2022 fem frågor i veckan om Stockholm i tidningen. Boken är indelad i 20 olika kategorier och det är sammanlagt 444 frågor. Exempel på kategorier är; Brott & straff, Gamla Stan, Konst & konstnärer, Litterärt quiz och Vatten. Jag lär mig massor om Stockholm när jag svarar på frågorna och jag får dessutom många uppslag på vad jag ska göra nästa gång jag är i huvudstaden. Boken kommer att få följa med nästa gång jag träffar vänner från Stockholm för att se vad de kan om sin egen stad! Tack för boken Eva-Karin och Ordalaget Bokförlag!

Eva-Karin är journalist på Dagens Nyheter och ställde under åren 2009 till 2022 fem frågor i veckan om Stockholm i tidningen. Eva-Karin är född i Stockholm och är specialist på staden. Hon har även skrivit en Sverigequizbok och en bok om svenska kvinnliga pionjärer.

Stockholmquiz – Hur väl känner du Stockholm? är indelad i 20 olika kategorier och det är sammanlagt 444 frågor. Exempel på kategorier är; Brott & straff, Gamla Stan, Konst & konstnärer, Litterärt quiz och Vatten. En fråga under kategorin Litterärt quiz lyder:

Ulf Lundell slog igenom med besked som författare 1976 med sin debutroman ”Jack”. Vad heter huvudpersonen i efternamn?

A Rådström

B Råstedt

C Råding

Det fungerar bra att göra frågorna själv. Jag lär mig massor om Stockholm när jag svarar på frågorna och jag får dessutom många uppslag på vad jag ska göra nästa gång jag är i huvudstaden. Jag lever i en quiz-familj och boken kommer att komma till användning när det är familjesammankomster men den kommer också att få följa med till jobbet. Boken kommer såklart att få följa med nästa gång jag träffar vänner från Stockholm för att se vad de kan om sin egen stad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *