Nemesis av Ramona Ivener

Nemesis av Ramona Ivener är utgiven av Bokfabriken. Boken är en spinoff till Alex Storms universum där Alex exfru Jessica Storm är huvudkaraktär. Jessica är en mäktig knarkdrottning som söker hämnd efter att hennes barn mördats. Hon blir misshandlad i sitt hem och blir räddad av sin granne, Cesar Brandel, som dessutom är kriminalkommissarie. Jessicas liv blir alltmer komplicerat och de som står henne nära är i fara. Det är en handling i högt tempo med en brutal verklighet för karaktärerna i boken. Spänningen håller i sig genom hela boken, det är många oväntade vändningar och slutet bäddar för en spännande uppföljare. Tack för boken Ramona och Bokfabriken!

Jessicas exman Alex spelade poker med fel personer och deras vardag förändrades från ett vanligt liv till en livsfarlig tillvaro. De går skilda vägar och Jessica blir en mäktig knarkdrottning. Hon söker hämnd efter att hennes barn mördats. När hon blir misshandlad i sitt hem räddas hon av sin granne, Cesar Brandel, som dessutom är kriminalkommissarie. Jessicas liv blir alltmer komplicerat och de som står henne nära är i fara.

Boken är en spinoff till Alex Storms universum där Alex exfru Jessica Storm är huvudkaraktär. Det finns sju böcker om Alex Storm. I en spinoff tycker jag att det är viktigt att känslan håller i sig, att texten har en ton jag känner igen. Det lyckas Ramona verkligen med samtidigt som jag också känner igen Ramonas sätt att skriva. Så det känns synnerligen genomtänkt att det är just Ramona som skriver om Jessica Storm.

Handling är i högt tempo med en brutal verklighet för karaktärerna i boken. Jessica är en tuff och självständig kvinna som trots allt har mjuka sidor kvar. Spänningen håller i sig genom hela boken, från början till slut. Det är många oväntade vändningar där vänskap, lojalitet och drömmar ställs på sin spets. Slutet bäddar för en spännande uppföljare som jag ser fram emot att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *