Han älskade dem alla av Andreas Ek

Han älskade dem alla av Andreas Ek är utgiven av Modernista. Det är den tredje boken om utredaren Jannica Brandt. En kvinna hittas mördad i en gångtunnel och Jannica kallas till platsen. Det visar sig att mordet har stora likheter med mord som skett i Skåne flera år tidigare. Jakten på mördaren blir utmanande för polisen. Martin går på gymnasiet och känner att han har kommit ifrån sina gamla vänner och han blir utsatt av de tuffa hockeykillarna på skolan. Läsaren får också följa låssmeden Göran som letar efter den äkta kärleken eftersom familjelivet känns tomt. Det är en andlöst spännande bok där flera brännande frågor vävs in på ett skickligt sätt. Tack för boken Andreas och Modernista!

Mikaela Sundin hittas mördad i en gångtunnel. Hennes kropp är placerad på ett speciellt sätt och utredare Jannica som jobbar på grova brott kallas till platsen. Det visar sig att mordet har stora likheter med mord som skett i Skåne flera år tidigare. Jakten på mördaren blir utmanande för polisen och de har svårt att se samband mellan brotten. Martin går på gymnasiet och känner att han har kommit ifrån sina gamla vänner från tiden då han spelade hockey. Nu blir han utsatt av de tuffa hockeykillarna på skolan. Läsaren får också följa låssmeden Göran som letar efter den äkta kärleken eftersom familjelivet känns tomt. Äktenskapet är svalt och sonen tillbringar den mesta tiden med att spela hockey.

Boken är den tredje om utredaren Jannica Brandt. Jag har inte läst de tidigare men det gick bra att läsa Han älskade dem alla ändå. Det är en andlöst spännande bok där man får reda på hur det hänger ihop tidigt i handlingen men där mördarens tankar och rättfärdigande blir en del av spänningen. Flera brännande frågor vävs in på ett skickligt sätt. Det är aktuella ämnen där ungas utsatthet och sökande blir en parallellhandling som är lika spännande som jakten på seriemördaren.

Andreas är brandman och före detta kriminaltekniker och det märks att han har stor erfarenhet av brott och att agera i situationer där människors utsatthet blottas. Jag uppskattar också att jag får följa karaktärerna nära i deras liv, det gör att jag tycker att jag känner dem och vet varför de agerar som de gör. Jag hoppas nästa del kommer snart för boken slutade på ett sätt som gör att jag bara måste få reda på hur det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *