Den förklädda guden av Victoria Larm

Den förklädda guden av Victoria Larm är utgiven av Norstedts. Boken är den andra delen i serien Pestmasken och utspelar sig år 1936. Noel Bråkensköld är privatläkare åt Mikael Kejser som bor i Villa Talludden på Djurgården. Noels förflutna jagar honom och när hans fostermor är i behov av pengar gör han en uppgörelse med sin arbetsgivare. Livia Seigel har skapat en tillvaro i Venedig med den lille pojken hon stal när han var ett spädbarn. Hennes förflutna börjar också göra sig påmint och hon förstår att de är i fara. Det här är en andlöst spännande bok i miljöer som sporrar fantasin och låter läsaren möta en galenskap sällan skådad hos karaktärerna. Tack för boken Victoria och Norstedts!

Året är 1936 och Noel Bråkensköld är privatläkare åt den förmögne Mikael Kejser som bor i Villa Talludden på Djurgården i Stockholm. Kejser är invalid och mycket sjuk. Noels förflutna jagar honom och när hans fostermor är i behov av pengar för att kunna behålla sin gård gör Noel en uppgörelse med sin arbetsgivare, att hitta Livia Seigel. Livia har skapat en tillvaro i Venedig med den lille pojken hon stal från Villa Talludden när han var ett spädbarn. Hennes förflutna börjar också göra sig påmint och hon förstår att de är i fara.

Boken är den andra delen i serien Pestmasken. Den första delen Den nionde kretsen kan du läsa om här i Bokluckan. Det här är en andlöst spännande bok i miljöer som sporrar fantasin. När jag läser befinner jag mig på Venedigs gator och ser Markusplatsen framför mig samtidigt som jag hör alla ljuden i stan. Jag har inga problem med att föreställa mig den pampiga Villa Talludden och jag känner atmosfären i slottet Padova Maggiore. Victoria låter läsaren möta en galenskap sällan skådad hos karaktärerna i boken. Trots det är jag tilltalad av galenskapen och jag blir nyfiken på Henrik Seigel, vill träffa Livia Seigel och skulle så gärna vilja gräva djupare i Kejsers kusin Theresas hjärna.

Victoria skriver otroligt bra och boken är en bladvändare värd namnet. Språket flyter på ett behagligt sätt och har ett skimmer av tiden den utspelar sig i. Nu vill jag bara fortsätta att läsa vidare i Pestmaskserien eftersom boken lämnade en cliffhanger i slutet som gör att nästa bok inte kan komma fort nog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *