Ungen min får du aldrig av Eva Frantz

Ungen min får du aldrig av Eva Frantz är utgiven av Schildts & Söderströms. Boken är den fjärde om äldre kriminalkonstapel Anna Glad. Anna är polis i en småstad i Finland. När en socialsekreterare hittas död i en brunn får hon mycket att göra. Polisen får dessutom göra utryckningar till den gamla mögelskadade skolan efter att ungdomar tagit sig in. Det börjar gå rykten om att det finns en gömd fresk i skolan så även de äldre i staden vill in i skolan. Mimmi Strandberg är fostermamma till lilla Veera men den biologiska mamman vill ha tillbaka sin dotter. Det är en fantastisk bok som väver ihop de olika trådarna på ett oväntat och sinnrikt sätt. Tack för boken Eva och Schildts & Söderströms!

Anna Glad är polis i en småstad i Finland. Hon har en son med sambon Tomas. Anna har svårt att få ihop sitt privatliv och jobbet. När en socialsekreterare hittas död i en brunn får hon mycket att göra. Polisen får dessutom göra utryckningar till den gamla mögelskadade skolan efter att ungdomar tagit sig in. Det börjar gå rykten om att det finns en gömd fresk i skolan så även de äldre i staden vill in i skolan. Mimmi Strandberg är fostermamma till lilla Veera men den biologiska mamman vill ha tillbaka sin dotter. Veera var knappt vid liv när hon omhändertogs så Mimmi är orolig för hur det ska bli.

Boken är den fjärde om äldre kriminalkonstapel Anna Glad. Jag har inte läst de andra böckerna i serien men det gick bra att läsa Ungen min får du aldrig ändå. Det är en fantastisk bok som väver ihop de olika trådarna på ett oväntat och sinnrikt sätt. Jag tycker att boken är ovanlig på flera sätt. Finlandssvenskan finns i språket genom hela boken och det bidrar till en viss stämning som verkligen förflyttar mig till en småstad i Finland. Jag har heller inte läst någon bok tidigare som gestaltar familjehemsbarn på ett så genomtänkt sätt.

Jag blir berörd av karaktärernas öden och blir återigen påmind om att traumatiska händelser följer med genom livet och går även i arv för många. Familjehemsbarn har diskuterats mycket i Sverige sedan tragedin med Lilla Hjärtat och Eva har verkligen fångat problematiken i boken där okunskap, för få resurser och överarbetad personal på socialtjänsten spelar en stor roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *