Lånaren av Camilla Grebe och Carl-David Pärson

Lånaren av Camilla Grebe och Carl-David Pärson är utgiven av Wahlström & Widstrand. Rutinerade författaren Camilla Grebe har skrivit en bok tillsammans med sin son, Carl-David Pärson. Det är Alba och Marika som berättar sina historier där en filosofisk röst väver in tankar kring det övernaturliga och det vi inte kan förklara. Alba är polis och hon har blivit förflyttad till Sundby. Marika och hennes man Leo hyr en gård utanför Sundby för att bearbeta sorgen efter en dotter. Det händer oförklarliga saker kring gården och allas liv skakas om. Boken är en psykologisk thriller blandat med deckare och relationsroman. Det är obehagligt, spännande, sorgligt och så otroligt bra. Tack för boken Camilla, Carl-David och Wahlström & Widstrand!

Alba och Marika berättar sina historier växelvis. Det finns även en filosofisk röst som väver in tankar kring det övernaturliga och det vi inte kan förklara. Alba är polis och hon har blivit förflyttad till Sundby efter att ha slagit en kollega. Marika, hennes man Leo och deras dotter Bisse hyr en gård utanför Sundby för att bearbeta sorgen efter dottern Saga. De hyr av Greta och Max som bor i närheten. Det händer oförklarliga saker kring gården och allas liv skakas om.

Rutinerade författaren Camilla Grebe har skrivit en bok tillsammans med sin son, Carl-David Pärson. Boken skrevs under pandemin då de satt i olika världsdelar och arbetade. Boken är en psykologisk thriller blandat med deckare och relationsroman med en touch av rysare, så det finns flera lager i handlingen. Det oförklarliga är alltid fascinerande, just för att det inte finns logiska och naturliga orsaker till det som händer. Relationerna kring det oförklarliga blir mer komplicerade eftersom det inte finns något påtagligt att hänga upp upplevelserna på.

Sorgen går som en röd tråd genom hela boken och det blir tydligt hur olika vi människor sörjer. Det finns inga mallar eller regler för hur sorgen tar sig uttryck vilket kan bli svårhanterligt för alla inblandade. Jag tycker det är skickligt att få in så många lager och olika aspekter i handlingen i boken. Det är obehagligt, spännande, sorgligt och så otroligt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *