Just nu har Instagram stängt ner mitt konto

Den 15 november 2020 startade jag min blogg här på bokluckan.se och gjorde då ett tillhörande Instagram @bokluckan. Den 13 juli 2023 stängde Instagram ner kontot. Kontot hade då 409 inlägg, 6723 följare och jag följde 5931 konton. Jag kämpar för att få tillbaka kontot men det har inte gett resultat ännu!

Den 15 november 2020 startade jag min blogg här på bokluckan.se och gjorde då ett tillhörande Instagram @bokluckan. Jag kunde inte ana då hur stor del det skulle ta av mitt liv. Jag har träffat författare, förläggare och följare och jag har haft kontakt och konversationer med alla dessa via kontot. Sammanhållningen på bookstagram är helt otrolig. Alla är vänliga och stöttande.

Den 13 juli 2023 stängde Instagram ner kontot. Kontot hade då 409 inlägg, 6723 följare och jag följde 5931 konton. Jag har lagt ner så otroligt mycket jobb på mitt konto och känner mig helt förkrossad. Som tur är finns ju bloggen kvar med allt jag har skrivit och jag har alla bilderna jag har lagt upp eftersom jag själv har tagit dem.

Då undrar ni kanske vad jag har gjort för att få mitt konto borttaget?! Jag har tydligen inte följt riktlinjerna för communityn. Jag tror jag vet vad det beror på. Under mina år på Instagram har jag varit väldigt strukturerad och fört listor över vilka jag följer och vilka som följer tillbaka, inte alltid och hela tiden, men emellanåt. Nu är det semester och jag har tid att titta igenom listorna lite mer och jag antar att det liknar de robotar och appar som finns för att få fler följare mm.

Jag kämpar för att få tillbaka kontot men det har inte gett resultat ännu! Jag ”skakar” min telefon för att beskriva mitt problem för Instagram, men än så länge har jag inte fått något gehör för min situation. Min förhoppning är att jag får tillbaka kontot och jag får vänta ytterligare lite innan jag ger upp och eventuellt behöver fundera på vad jag ska göra om jag inte får tillbaka det. Problemet är att jag har hamnat i ett moment 22-läge, jag ska få en kod via sms men det kommer ingen kod.

Jag är förkrossad och ledsen för det som har hänt. Jag fortsätter att läsa och skriva recensioner men väntar med att lägga ut dem även här och hoppas på att mitt bokluckan-Instagram snart ska vara tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *