Mittlandet av Johanna Mo

Mittlandet av Johanna Mo är utgiven av Romanus & Selling. Jag lyssnade på ljudboken som Marie Richardsson läser. Boken är den tredje i serien Ölandsbrotten. Mikael Fransson försvann i juni 1999 efter att han och några vänner firat att de tagit studenten genom att övernatta i ett ödehus. 20 år senare hittas hans skelett och Hanna Duncker vid Kalmarpolisen börjar utreda vad som egentligen hände. Hanna är uppfylld av kärleken till Isak i sitt privatliv men också av att få veta sanningen om sin pappa. Det är så otroligt spännande och nervkittlande samtidigt som det är tankeväckande och fängslande.

Mikael Fransson försvann i juni 1999 efter att han och några vänner firat att de tagit studenten genom att övernatta i ett ödehus. Mikael hade planerat att åka utomlands efter studenten så meningarna gick isär om det hänt honom något eller om han åkte iväg. 20 år senare hittas hans skelett och livet skakas om för flera som fanns runt Mikael. Hanna Duncker vid Kalmarpolisen börjar utreda vad som egentligen hände och gamla hemligheter uppdagas. Hanna är uppfylld av kärleken till Isak i sitt privatliv men också av att få veta sanningen om sin pappa som dömdes för mord.

Boken är den tredje i serien Ölandsbrotten. De två första heter Nattsångaren och Skuggliljan och du kan läsa om dem i Bokluckan. Det är så otroligt spännande och nervkittlande samtidigt som det är tankeväckande och fängslande. Jag tycker om att följa Hanna Duncker och de som finns i hennes omgivning. Det väcker många tankar hur Hanna döms av många i omgivningen på grund av att hennes pappa dömdes för mord. Många gånger känns det som att vi lever i en dömande värld, att människor blir dömda i allmänhetens ögon för något de inte kan rå för. Slutet på boken är dramatisk och det är tur att nästa bok redan finns ute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *