Födelsedagsfest i Karlshamn

Igår var vi bjudna till Karlshamn för att fira en väns 60-årsdag. Vi och några från släkten samlades lite tidigare och ”marscherade” till kajen som bara låg över gatan från där vi samlades. Men det var musik, flaggor och sång ändå. Vi blev alla bjudna på en tur i Blekinge skärgård som är så otroligt vacker. Vädret bjöd på allt från regn till strålande sol.

Lokalen där festen hölls efter båtturen ligger nära Utvandrarmonomentet som är en bronsstaty. Det är ett minnesmärke över sydsvensk emigration med inspiration från Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna”. Karl-Oskar blickar ut mot havet och Kristina tittar mot hemmet de lämnar.

Utsikten från monumentet mot skärgården är helt fantastisk.

Borden var dekorerade med gamla bokmärken från 60- och 70-talen som jubilaren hittat hemma. Eftersom personen som firades och många av de som firade är musiker blev det en fest med mycket sång och musik. Naturligtvis var det också god mat och god dryck.

Senare på kvällen när jag gick ut för att få lite luft på trappan såg det ut så här. En fantastisk utsikt och en helt fantastisk dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *